METRIQM Bt. referenciák


Metriqm Bt. (korábban Grafi Bt.) referenciák:

 

E-mail:  metriqm@gmail.com    hakkel@t-online.hu

 

Hakkel Hedvig grafológus szakértő, igazságügyi írásszakértő   Tel.: +36-30/9192-588  

 

 

Referenciák:

Az írásszakértés területén belül a grafológus tevékenysége bizalmi feladatnak minősül, ennek megfelelően szakmai korrektséget, körültekintő együttműködést, és a személyiségi jogokat tiszteletben tartó adatkezelést, titoktartást kíván.
A fentiek tudatában köszönetem fejezem ki minden ügyfelemnek, aki nyilvánosan vállalja, hogy saját, vagy cége szakmai sikerességében a grafológiának is szerepe volt!

 • ZÍMÓRÉ - Építőipari és Kereskedelmi Kft.

 • "CSABA-IRE" Klotildliget Építőipari Kft.

 • DUNAPACK Zrt. - Hopka Imre értékesítési igazgató

 • IBIDEN Kft. - Kiss Zsolt humánpilitikai igazgató

 • Raiffeisen Bank Zrt. - Sipos Zoltán fiókvezető

 • CONTRAG Munkaerőszervező és Fejlesztő Kft. - Lendvai Gabriella cégvezető

 • SODEXHO Kft. - Komáromi Csaba fejlesztési igazgató

 • Szűcsné Posztovics Ilona - szülő

 • Sláger Rádió - Argyelán Krisztina műsorvezető

 • Baba Magazin

 • Anyák Lapja

 

Igazságügyi területen:

   Dr. Szűcs Andrea ügyvéd

 

Akik megfogalmazták tapasztalataikat:

Szűcsné Posztovics Ilona - szülő
Kedves Hedvig!
Megígértük, hogy jelentkezünk iskolaválasztásunkkal kapcsolatosan. Ildikó jelenleg a Jelky András Ruhaipari Szakközépiskola Divat és stílustervező okj-és, két éves tanfolyamára jár. Nagyon élvezi, megtanulja megtervezni, kiszabni, megvarrni a ruhákat. Egy-két általa készített tervet is küldök.
Sokat segített a választásban a grafológia, úgy érzem boldog és kreatív abban amit csinál.
2007. december

Dunapack Zrt. Hullámtermékgyár
Hopka Imre - Értékesítési, és marketingigazgató
A grafológiával, mint a humán terület támogatójával 1992-ben találkoztam először a jelenlegi megbízatásom kezdetekor, a közvetlen vezető munkatársaim kiválasztásának támogató eszközeként.
Először önmagam elemzésével kezdtem, majd meggyőződve ennek a vizsgálatnak precíz, finoman hangolt analíziséről, azóta számos esetben kértem a grafológusok segítségét a munkatársaim kiválasztásakor.
A kezdetben csak vezetői területeken alkalmazott vizsgálat mára nálam a HR szinte nélkülözhetetlen részévé vált a legkülönbözőbb munkakörökben (pl. igazgatói asszisztens, konstruktőr, kereskedelmi képviselők, stb.).
Néhány esetben pszichológiai vizsgálatsorozattal is egybevetettem. Az átfedés szinte 100 %-os volt, de a grafológia igazi árnyalatokat tárt fel az egyén személyiségében, míg a pszichológia kicsit általánosabb módon fogalmazott.
A kiválasztás egyik legfontosabb eleme a későbbi beilleszkedésnek, a harmonikus, az egyén és a vállalat céljait összehangoló munkavégzés lehetőségének. Meggyőződésem, hogy ez is hozzájárul az értékesítésen tapasztalható gyakorlatilag zéró fluktuációnak, ami ezen a szakterületen igen ritka!
Volt olyan eset is, amikor 2 munkával együtt töltött év győzött meg, hogy a grafológusnak volt igaza, az élethelyzet bekövetkeztekor munkatársam pontosan úgy reagált, ahogyan azt az elemzésben megkaptam.
A grafológiának vannak hívei és ellenzői az üzleti életben. Volt alkalmam megtapasztalni azt is, hogy profi grafológusok egymástól teljesen függetlenül gyakorlatilag azonos személyiségképet adnak.
Profi, hiteles grafológust találni azonban nem könnyű.
Nekem szerencsém volt, megtaláltam...
2007. szeptember

Sodexho Magyarország Kft.
Komáromi Csaba
A Sodexho Magyarország Kft. évek óta alkalmazza különböző munkakörökre történő kiválasztás során. Tapasztalataim szerint a grafológiai elemzés rendkívül hasznos a humánpolitika több szakaszában. Jól használható jelöltek szűrésére, döntést megerősítő eszköz lehet egy-egy új kolléga felvételénél, de sokat segíthet a kolléga csapatba illesztésének folyamatában, a főnök-beosztotti viszony hatékony, sikeres kialakításában is.
2007. szeptember

CONTRAG Munkaerőszervező és Fejlesztő Kft.
Lendvai Gabriella
"Tekintettel arra, hogy mindig is foglalkoztattak az ember viselkedésével és lelki állapotaival kapcsolatos kérdések, a grafológiáról szóló cikkek és könyvek megjelenése óta érdekel az íráselemzés tudománya. Mivel munkaerő-kiválasztással és cégvezetéssel foglalkozom, szakmai kíváncsisággal vegyes izgalommal olvastam mind a saját, mind pedig közvetlen munkatársaim kézírásának elemzését.
A vizsgálat célja a szakmai és szubjektív érdeklődés mellett a következők voltak:
- a grafológia "kézzelfogható" eredményeinek megismerése (ha úgy tetszik: tesztelése) saját, jól ismert példákon keresztül
- a grafológia bevonásának lehetősége a toborzási folyamatok hatékonyabbá tételéhez
- a csapattagok személyiségének mélyebb megismerése, készségeik, motivációik és motiválhatóságuk feltárása
- a csoporttagok együttműködésében fontos szerepet játszó személyiségjellemzők feltérképezése
- önismeret fejlesztése mind a saját, mind pedig a közvetlen munkatársaim vonatkozásában
- a grafológiai elemzés jutalmazási eszközként való alkalmazása: a munkatársak szívesen olvassák saját írásképük elemzését, s - bár erre szerencsére ritkán adódik alkalom - a cégtől való kilépéskor mintegy "búcsúajándékként" megkapják az igényes kivitelű eredeti elemzést, melyet felhasználhatnak további karrierjük építéséhez.
A grafológiával kapcsolatban szerzett tapasztalataim során meggyőződhettem arról, hogy a kézírás hozzáértő elemzésével valóban lényegesen több valós információt kaphatunk viszonylag rövid idő alatt, mint más vizsgálati módszerek útján. Az általános beigazolódás mellett a legjelentősebb felismerést számomra az a tény jelenti, hogy olyan információkat is hordozhat a kézírás, amely még sem a vizsgált személy számára, sem az őt vizsgáló toborzási szakember, sem pedig a környezete számára nem nyilvánvaló.
Konkrét tapasztalatom a következő: fiatal, nagyon tehetséges, talpraesett, dinamikus és elhivatott munkatársam kézírás-elemzésében nagyfokú energia-hiány, fáradékonyság és alul-teljesítő képesség szerepelt. Ezt a tényt nem csak én fogadtam fenntartásokkal, hanem a kézírás tulajdonosa is kételkedve olvasta, mert a habitusa és alaptermészete annyira ellentétes a leírtakkal. Kb. fél évvel később ennél a fiatal munkatársamnál egy igen komoly, a teljes szervezet hormon-háztartását is felborító anyagcsere-zavart állapítottak meg. Ezzel - számunkra utólag - beigazolódott a kézíráselemzés - kevésbé nyilvánvaló - megállapításainak helyessége, valamint az is, hogy a grafológiában sokkal több lehetőség rejlik, mint amennyit általában ismerünk, és napjainkban kihasználunk belőle.
Fontosnak tartom azonban leszögezni, hogy csak és kizárólag széleskörű tapasztalattal rendelkező, szakavatott és hiteles grafológus munkáját fogadom el továbbra is segítségül, mert ezen a területen is sajnos sokan próbálnak meg könnyű és gyors karriert befutni, lejáratva ezzel a szakma presztízsét."
2007. szeptember

Raiffeisen Bank Zrt.
Sipos Zoltán fiókvezető
... el kell, hogy mondjam, már van vagy 2-3 éve mikor utoljára kézzel írtam hasonló terjedelmű kéziratot. Mivel számítógép mellett dolgozom nap, mint nap így szinte mindent géppel írok. Ezért kicsit szkeptikus vagyok az eredmény kimenetelét illetően, ugyanis az a véleményem, ha az ember nem használja a kézírását nap, mint nap akkor az egy idő után már nem tükrözi az igazi személyiségét.

... s, a grafológiai vizsgálat után
Nagyon érdekes volt az elemzés. Teljes egészében magamra ismertem! Különösen az időzítés volt jó, hiszen az elemzést megelőzte egy pszichológusi elemzés/beszélgetés, mely erősségeimnek és gyengeségeimnek az Önök elemzésében leírtakat emelte ki szintén.
2006. 04. 10.

Csaba-Ire Kft.
Nagy Gyula - ügyvezető igazgató
A grafológia tudományáról már régen hallottam, de körülbelül négy éve találkoztam vele úgy, hogy céltudatosan alapozok grafológiai elemzésekre.
Több kollégám kiválasztásában támaszkodtam már írásszakértőre. Tapasztalataim kedvezőek, a két hölgy munkáját, szakvéleményeit úgy szakmailag, mint emberileg meggyőzőnek, korrektnek tartom. Az általuk készített elemző munkák megdöbbentő módon alkalmasak a kiválasztandó kolléga képességeinek felmérésére.
Őszintén szólva, előfordult már, hogy több jelentkező közül nem a meghirdetett pozíció elvárásaihoz legjobban illeszkedő képességekkel bíró jelöltet vettem fel, de az elemzés megállapításait figyelembe véve felkészülten tudtam elébe menni a munkahelyi szituációknak és valószínusíthető emberi reakcióknak.
A grafológia segített már családon belül is, több esetben; gyermekem pályaválasztásánál érettségi után, illetve saját személyiség vizsgálatomat is elvégeztettem, amely tanulságos volt.
A fentiek alapján bátran tudom ajánlani, mert én csak előnyét láttam eddig.
Budapest, 2005. március 10.